Srpski

KRATKI PREDUZETNIČKI VODIČ KROZ DIGITALNI MARKETING

U današnje doba digitalnog marketinga, internet prisustvo i online poslovanje vaše firme je postalo važnije nego ikada.

Problem na koji preduzetnici najčešće nailaze kod nas, jeste da investicija postaje trošak usled nekvalitetno odrađenog posla koji ne daje rezultate.

Često nailazimo na oglase gde se nude veb-sajtovi i internet prodavnice za 50 ili 100 evra i pozicioniranje na vrhu prve stranice Google pretrage za mesec dana. Sa druge strane ima i dosta onih koji papreno naplaćuju maglu. Pa da vidimo šta se to plaća, koliko, i šta mozemo da očekujemo od uloženog.

Ako ne želite da ulažete novac, možete potpuno besplatno da napravite profil preduzeća na Google-u i besplatni veb-sajt u okviru njega. Takođe možete da otvorite Instagram nalog i napravite Facebook stanicu. Ono što se plaća jeste Hosting (veb-sajt/email server) i Domen (adresa vašeg veb-sajta). Izrada sajta, grafički dizajn, vođenje reklamnih kampanja i sve ono sto zahteva nečiji rad i vreme se takođe plaća po projektu ili po radnom satu. Sve ovo navedeno skupa sa veb-sajtom kao ključnim članom, čini vaše internet prisustvo i sve se optimizuje za pretraživače kako biste imali dobar SEO (search engine optimization). SEO je strategija organske pretrage, to je proces koji traje i na njega utiču mnogo faktora koje treba ispoštovati kako biste bili u vrhu pretrage. SEM (search engine marketing) kao i marketing na društvenim mrežama se koristi kada smo se uverili da je SEO dobar i želimo da stignemo do još više potencijalnih klijenata plaćenim oglašavanjem.

Kada se sve uradi kako treba, iz meseca u mesec imaćete sve više poseta na sajtu, više poziva, poruka i konverzija. Da biste održali rast potrebno je stalno uređivanje i objavljivanje novog sadržaja na blogu i društvenim mrezama kao i dobra komunikacija i interakcija sa klijentima. Internet je mesto koje se konstantno menja i raste i isto to zahteva i od vas.

I na kraju, kolika je realna cena, cenovnik mojih usluga možete pogledati ovde –> https://rs.winwebdesign.com/biznisweb | kreiran je tako da cena bude pristojna a kvalitet veliki i prilagođen je klijentima koji ne žele da im veb-sajt pravi komšijin mali, ali takođe još uvek nisu spremni za velike digitalne agencije.

Danas je izostanak sa interneta u očima vaših klijenata neopravdani izostanak. Ostvariti prisutnost na internetu nije teško, možete da počnete i sami od GMB i društvenih mreža a za malo ozbiljniji pristup ipak je bolje da ukoliko ste u mogućnosti, ovaj posao prepustite profesionalcima.

#izradasajta #izradawebsajta #izradasajtova #izradasajtacena #izradaonlineprodavnice 

#grafickidizajn #Oglasavanje #brending #optimizacijazapretrazivace #SEO #SEM #gmb

 #googlemojepreduzece #profesionalniemail #logodizajn #vizuali #vizitkartica