,

Sve što biste trebali da znate o izradi web sajta za vaš posao.

3 minuta

Rešili ste da napravite veb-sajt za vašu firmu ali ne znate odakle da počnete. Tržište je preplavljeno ponudama, cene se znatno razlikuju, ne možete da utvrdite proces izrade kao i da izdvojite bitno od nebitnog.

Pa hajdemo da razjasnimo ono na šta je potrebno da obratite pažnju.

Vlasništvo web sajta

Proces izrade web sajta

Svaki sajt se sastoji iz dva dela, prvi deo je dizajn (front-end) a drugi funkcionalnost (back-end). Na osnovu vaših zahteva izradjuje se prva početna verzija web sajta, nakon čega se prolazi kroz proces revizija kako bismo došli do željenih rezultata. Proces izrade možete da pratite na live linku i da u svakom trenutku znate dokle smo stigli sa izradom kao i da date smernice šta je potrebno srediti kako bi vaš sajt bio baš onakav kakav želite.

Cena izrade

Kao frilenser, cenu izrade sajta formiram na osnovu utrošenih radnih sati. Za klijente sa Balkana, cena radnog sata je oko 10€. Tako prostom računicom dolazimo do toga da se cena izrade prezentacionog sajta za firmu kreće od 200€ do 250€. Ta cena uključuje kompletnu izradu, revizije, podešavanja bezbednosti i analitike, kreiranje email adresa, on-page SEO i prijavu na Google. Posebnu ponudu imam za nove firme, koja po veoma povoljnoj ceni uključuje sve što je potrebno za uspešno online poslovanje.

Održavanje

Održavanje sajta u prvoj godini nakon izrade je potpuno BESPLATNO. Uključuje ažuriranje svih komponenti na poslednju verziju, kao i praćenje i održavanje pravilnog rada emaila kao i svih ostalih servisa. Nakon isteka prve godine cena održavanja se krece do 120€ godišnje.

Važno je napomenuti da se cene usluga dodatnih podešavanja, grafičkog dizajna, oglašavanja, kreiranja i uređivanja sadržaja ili proizvoda, upravljanja profilima na društvenim mrežama i imejl marketinga naplaćuju dodatno po unapred dogovorenoj ceni.

Upravljanje i korišćenje sajta

Nakon izrade sajta dobićete sva potrebna uputstva kako biste veoma lako i na jednostavan način mogli da vršite izmene sadržaja na vašem web sajtu. To uključuje pisanje blog članaka, izmenu slika i tekstova, dodavanje novih stranica, dodavanje proizvoda ukoliko imate prodavnicu, ukratko sve što vam može biti potrebno. Vi i vaši zaposleni ćete moći potpuno samostalno uraditi baš sve što vam može biti potrebno bez potrebe da se oslanjate na bilo čiju pomoć, a ukoliko nešto ne budete znali, uvek možete da me pozovete jer sve sitne izmene i popravke vršim potpuno BESPLATNO.